Lekkere Letters.

Het wordt weer vroeg donker. We moeten weer even wennen aan de kou van buiten. Als we nu de hond uitlaten gaan we gewapend op pad. Sjaal, muts en zelfs handschoenen worden weer te voorschijn gehaald. En ook de spanning stijgt want alle aandacht gaat weer uit naar onze goedheiligman. Wat men er ook van denkt het gezellige avondje komt er weer aan.

In augustus trekken we al lootjes met onze praktijk. Elk jaar is het weer een uitdaging om de grap van vorig jaar te overtreffen. Gekscherend wijzen we elkaar op idioterie van het afgelopen jaar. De surprise daar draait het om. Het presentje van 10,- is vaak maar een kleinigheid met een chocoladeletter erbij om het afgesproken budget volledig te benutten. Altijd lekker zo’n letter!

Ook Bo vindt ze lekker, alleen zij kon er niet zo goed tegen. Bo had een pure ‘B’ opgegeten van haar Baasje. Maar in chocolade zit theobromine, een stofje dat voor honden en katten een giftige uitwerking heeft. Als een hond van 20 kg, 100 gram pure chocolade opeet moet je snel handelen om de vergiftiging voor te zijn.

Er zijn natuurlijk veel verschillende soorten chocolade. Witte chocolade is het minst schadelijk, pure chocolade het meest. Je ziet meestal niet meteen de vergiftigingsverschijnselen, soms komen die pas een halve dag later op. De eerste verschijnselen die je kan waarnemen zijn onrust, braken, urineverlies en diarree. Op een  gegeven moment komen daar verschijnselen als speekselen en trillen bij, tot zelfs coma en sterfte.

Bo was erg onrustig, trilde en speekselde. We hebben haar geholpen door een injectie te geven waardoor ze haar maaginhoud kon uitbraken. En door middel van een infuus hebben we het bloed gezuiverd. Gelukkig op tijd. Bo knapte er van op.

Lekkere letters dus! Let goed op dat niet iedereen zich kan vergrijpen aan verleidelijk lekkere chocolade, vooral in deze tijd. We wensen u ook een leuke ‘Sinterklaas’ toe.

 

Lekkere letters www