KNGF Geleidehonden doppenactie

In september al ruim 70.000 kilo met doppenactie landelijk verzameld. Daarmee kunnen weer 4 pups worden opgeleid tot geleidehond. Mede dankzij de hulp van alle mensen die hebben gereageerd op de oproep van onze Monique.

In het voorjaar hebben we een oproep geplaatst namens onze Monique. Ze wilde graag de buren helpen die plastic doppen verzamelen voor KNGF Geleidehonden. "Misschien wel handig om zoiets via facebook te plaatsen, wellicht dat we zo een beetje kunnen bijdragen en de buurman kunnen voorthelpen". Dat die ene oproep zoveel mensen in beweging heeft gebracht hadden we niet bedacht. Onze Monique is een 'wave maker'.

Na de oproep rolden er al allemaal plastic doppen over de balie. Monique had een mooie grote pot neergezet. Die bleek al snel te klein voor de opslag van al het vrolijk gekleurde plastic. Veelklanten gaven, en nog steeds, gehoor aan de oproep.

Lyanne doppen

Lyanne met haar verzameling doppen.

Doppen samen2
 
Eline en Mathias kwamen ook een paar dopjes brengen.
Sinds de actie op onze Facebookpagina heeft gestaan brengt Lyanne bijna elke week een grote zak vol doppen! Iedere week gaat ze de buurt in en belt bij iedereen aan. Ondertussen heeft ze al een vast "klantenbestand". De mensen kennen haar inmiddels en bewaren voor haar nu alle plastic doppen. Vervolgens brengt ze die weer naar ons op de praktijk.
 
Afgelopen week kregen we ook bezoek van Eline en Mathias die samen met juffrouw Sylvia van de basisschool de Borgh vol trots hun verzameling kwamen tonen. Juf Sylvia heeft voor de zomervakantie haar eigen klas en de rest van de school gemotiveerd om in de zomervakantie overal doppen op te halen en met elkaar mee te doen met deze inzamelactie. Enthousiast kwamen ze de eerste lading brengen. "Hier blijft het niet bij hoor, we gaan door met sparen!''.
 
De buurman van Monique is erg blij met deze actie en KNGF Geleidehonden natuurlijk ook! Inmiddels hebben ze bij KNGF nog meer inzamelingsacties opgezet van telefoons en inktcartridges. Ze hebben de smaak goed te pakken. Wij houden het bij de doppenactie anders groeien we uit 'onze jas'. Op de site kunt u meer over de acties van KNGF Geleidehonden lezen.
 
Mooi om te zien hoe je zo met elkaar een golfbeweging maakt. En een prettig idee dat afval weer benut wordt en kan bijdragen aan een goed doel.

We gaan gewoon door met het verzamelen van de doppen. Veel te leuk om deze stroom te ondersteunen en zo de opleidingen voor de pups mogelijk te maken. Bedankt voor jullie inzet en bijdrage met deze actie, we zijn trots op jullie! Blijven jullie ook meedoen?
 
 

<< Ga terug